dinsdag, 27. mei 2008 - 21:41

Energieprijs voor Gelderse bedrijven

Gelderland

De provincie Gelderland looft dit jaar voor het eerst de Gelderse energieprijs uit.Alle bedrijven die gevestigd zijn in Gelderland kunnen meedingen naar de prijs.

De prijs gaat naar dat bedrijf dat zichtbaar en concreet resultaten boekt bij energiebesparing en/of gebruik van duurzame energie. De winnaar ontvangt 5000 euro. De prijs wordt uitgereikt in november tijdens een feestelijke bijeenkomst door Klimaatgedeputeerde Annelies van der Kolk. Een deskundige jury bestaande uit leden van het Klimaatforum beoordeelt de inzendingen.

De inzendingen worden beoordeeld op de volgende aspecten:
Is het nieuw? Levert het veel energiebesparing op of reductie van CO2 uitstoot? Is het eenvoudig toepasbaar, ook voor andere bedrijven? Kan het nog verder ontwikkeld worden? Past het in een bredere aanpak van duurzaam ondernemen van het bedrijf?

Tot en met 29 augustus 2008 kunnen Gelderse bedrijven een projectbeschrijving met resultaten inzenden via de website van de provincie Gelderland www.gelderland.nl/energieprijs.

Na sluiting van de inzendtermijn worden enkele bedrijven genomineerd voor de Gelderse energieprijs. De genomineerden kunnen hun project presenteren tijdens een door de provincie georganiseerde feestelijke bijeenkomst in november. De uiteindelijke winnaar wordt hier bekend gemaakt.
Provincie:
Tag(s):