vrijdag, 29. augustus 2008 - 17:16

Erepenning uitgereikt aan Olympische sportsters

Renkum

Vrijdag 29 augustus 2008, hebben Olympische sportsters Ester Workel uit Oosterbeek en Meike de Nooy uit Renkum de erepenning van de gemeente Renkum ontvangen uit handen van de burgemeester van Renkum, de heer drs.J.P.Gebben.

Met de uitreiking van de erepenning wil gemeente Renkum haar grote waardering uiten voor de prestaties van beide sportsters tijdens de Olympische Spelen 2008 in Peking. Meike de Nooy behaalde met het Nederlands waterpoloteam tijdens de Olympische Spelen 2008 in Peking een gouden medaille. Roeister Ester Workel won als stuurvrouw op de Holland Acht een zilveren medaille.

Ester Workel uit Oosterbeek (Haaksbergen, 18 maart 1975) zit sinds het seizoen 1993-1994 bij het roeien Dames acht. Ze heeft Toegepaste Onderwijskunde (1993-1994) en Toegepaste Communicatiewetenschap (1994-1999) aan de Universiteit Twente gestudeerd. Ze is van beroep Hoofd Management Control bij Defensie, Personele Diensten.

Ze is lid van roeivereniging R.V. Wllem III in Amsterdam, waar ze met haar gewicht van vijftig kilo de plek van stuurvrouw inneemt. Ze vertegenwoordigde Nederland tweemaal op de Olympische Spelen als stuurvrouw op de Holland Acht. Op de spelen van 2004 in Athene behaalde zij met de Holland Acht een bronzen medaille. Bij de Olympische Spelen in Peking behaalde de stuurvrouw zilver met de vrouwen acht. Ester woont sinds mei 2005 in Ooster-beek.

Meike de Nooy (Eindhoven, 2 mei 1983) is een Nederlandse waterpolospeelster. In 2008 maakte ze als ‘goalie’ haar Olympische debuut op de Olympische Spelen van Peking. Ze woont in Renkum en was aangesloten bij Het Ravijn in Nijverdal. Ze verliet Nederland na-dat ze een studiebeurs kreeg aangeboden voor de Manoa Universiteit op Hawaï.

Meike de Nooy studeert hier psychologie en werkt aan haar opsportcarrière. Dit jaar won ze met haar team ook al de KNZB-beker en werd ze Nederlands Kampioen waterpolo. Bij de Olympische Spelen inPeking behaalde ze met het team de gouden medaille na een spannende finale tegen de Verenigde Staten. Meike heeft sinds 1992 met tussenposen in Renkum gewoond.
Provincie:
Tag(s):