maandag, 25. augustus 2008 - 21:08

Eretitle culturele gemeente met verve gedragen door Hoogeveen

Hoogeveen

Met een grandioos slotfeest op vrijdag 5 en zaterdag 6 september a.s. komt er een officieel eind aan: Hoogeveen Culturele Hoofdstad Drenthe 2007/2008! Een jaar met vele culturele hoogtepunten op alle gebieden van cultuur.

Om er maar een paar te noemen: de vurige openingsact van Compagnie Doedel, de tentoonstelling Organische architectuur, het Theater en Waterfestival Overstag, de H/Artdanceweek en het realiseren van de beeldentuin ‘Hof van Hartstocht�. Daarbij komen nog de verschillende concerten, exposities en de vele activiteiten en cursussen die werden georganiseerd vanuit en aangeboden in het kloppend hart van het project Hartstocht: de hArtfactory aan het Kaaplaantje in Hoogeveen.

De conclusie is dan ook dat de Gemeente Hoogeveen de eretitel culturele gemeente met verve heeft gedragen. Het grandioze succes is mede te danken aan de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers, kunstenaars, sponsoren, instellingen en verenigen, kortom aan iedereen die op welke manier dan ook heeft bijgedragen om Hartstocht Hoogeveen te laten slagen. Het gevolg is een prachtige erfenis. Want de Hoogeveense cultuuragenda is voller en nog aantrekkelijker geworden.

Wat de slotmanifestatie betreft heeft de organisatie van Hartstocht, in samenwerking met de Aktiviteiten Commissie van ’t Oekie alles uit de kast gehaald.

Op vrijdag- en zaterdagavond vinden er op het water van Recreatiegebied Schoonhoven een aantal filmvoorstellingen plaats in de openlucht.

Nog nooit in de openlucht vertoond is de spectaculaire filmvoorstelling
‘Journey to the centre of the earth’. Een Amerikaanse 3-D film uit 2008. Het verhaal is gebaseerd op het boek: Naar het middelpunt der aarde van Jules Verne. Een spannend avontuur waarin de hoofdpersonen door een ongeluk in een vulkaan terecht komen en daardoor in het centrum van de aarde. Daar vinden ze een complete ondergrondse wereld, bewoont door prehistorische dieren. De temperatuur stijgt echter snel en het trio moet zien te ontsnappen voordat de situatie onhoudbaar wordt.
De film wordt geprojecteerd met Real D Cinema-technologie (3D).
Dat betekent dat deze voorstelling alleen te bekijken is door een speciale bril. Deze brillen worden voor de voorstelling in bruikleen gegeven.
De filmvoorstelling begint vrijdagavond om 23.00 uur. In verband met het beperkte aantal plaatsen voor deze speciale voorstelling is reserveren noodzakelijk. Dat kan dagelijks bij Luxor Hoogeveen tel. 0528-234000

‘Journey to the centre of the earth’ wordt voorafgegaan door een gezellige familiefilm. Deze film begint om 21.00 uur. Voor deze film hoeft niet te worden gereserveerd. Men is welkom vanaf 20.30 uur.
Zaterdagavond draait: The Bucket list een geweldige film vol avontuur, humor en drama. Twee dodelijk zieke oude mannen weten uit het ziekenhuis te vluchten en een road-trip te maken om nog één keer alle dingen te kunnen doen die ze willen in de tijd die hen nog rest.
Alle voorstellingen zijn gratis en geschikt voor: alle leeftijden.

Voorafgaand aan de genoemde filmvoorstellingen zal er een film worden getoond over de verschillende activiteiten die hebben plaats gevonden in het afgelopen jaar. De film werd gemaakt door de Filmclub Hoogeveen.

Voor de slotmanifestatie hebben Aktiviteiten Commissie ’t Oekie, het Luxortheater en het Filmhuis het Wervingsteam van de 43 Gemechaniseerde Brigade van de Koninklijke Landmacht benaderd om de filmvoorstelling op het water van het Recreatiegebied Schoonhoven mogelijk te maken.

4 september a.s. omstreeks 10.00 uur start de operatie om de pontons te plaatsen. De opvouwbare pontons zullen vanaf vrachtwagens te water worden gelaten, waarna ze met boten op de juiste positie worden gemanoeuvreerd. Om het terrein bij de recreatieplas geschikt te maken voor zwaar materiaal, zullen er als eerste wegenmatten worden gelegd.
Naar schatting zullen de werkzaamheden duren tot 16.00 uur. Toeschouwers zijn van harte welkom.

De Gemeente Hoogeveen wil iedereen die het afgelopen jaar hebben meegewerkt Hartstochtelijk bedanken en de Gemeente Westerveld als nieuwe culturele gemeente van Drenthe het komend jaar heel veel succes toewensen!
Provincie:
Tag(s):