woensdag, 2. april 2008 - 22:08

Erica maakt van Kom in de Kas feest voor jong en oud

Erica

In de regio Zuidoost-Drenthe zetten maar liefst veertien bedrijven op zaterdag 5 en zondag 6 april tijdens de 31e editie van Kom in de Kas hun deuren open voor het publiek. Ze laten de veelzijdigheid zien van de Emmense glastuinbouw, de bedrijven liggen aan de Tuindershof, de Tuinderslaan, de Warmoesweg en de Beekweg. Het publiek kan er op zaterdag terecht van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Wethouder Evenhuis opent het evenement.

De glastuinders in de regio Emmen maken ieder jaar weer een kijkfeest van de open dag voor jong en oud. Ook dit jaar heeft de bloemenshow weer een prominente plaats. De bloemententoonstelling wordt gehouden bij Polman BV aan de Tuinderslaan 3. Hier verricht ook de heer G. Evenhuis, wethouder van Emmen, op zaterdag 5 april om 10.00 uur de opening. De spectaculaire tentoonstelling met zijn pracht aan bloemen en planten en kunstzinnige decoraties zal ook dit jaar weer een grote publiekstrekker zijn. Een live band zorgt zaterdag en zondag voor de muzikale omlijsting van de bloemenshow.

Naast Kom in de Kas, Kunst in de Kas en Klas in de Kas is er dit jaar voor het eerst ook een Kerk in de Kas. De PKN-gemeente in Erica houdt op zondag 6 april van 10.15 tot 11.00 uur een kerkdienst in de kas van chrysantenkwekerij Boerma aan de Tuinderslaan 33. Voorganger is ds. Elly van der Meulen, met medewerking van een kinder- en jongerenkoor. Het thema van de dienst is: Kijk eens om je heen.
In de opengestelde bedrijven worden komkommers, paprika's, rozen, chrysanten, alstroemeria en kuip-, pot-, klim-, en perkplanten geteeld. Programmaboekjes zijn verkrijgbaar bij de VVV-kantoren, plaatselijke banken en de infobalie Gemeente Emmen. Ook liggen ze tijdens de open dag bij de deelnemende bedrijven. De bedrijven zijn herkenbaar aan de Kom in de Kas-vlag. Ook leiden bewegwijzeringsborden de bezoeker naar de bedrijven.

Het thema van Kom in de Kas is dit jaar ‘Arbeid en scholing’. Het motto is ‘Jouw toekomst in Flowers en Food’. De glastuinbouw creëert regionaal zo’n 2.500 arbeidsplaatsen, waarvan 1.800 in de kassen en 700 in de aan tuinbouw gerelateerde bedrijven. Er zijn meer parttime en fulltime banen beschikbaar en in zeer uiteenlopende functies, zoals kassenbouwers, chauffeurs, magazijnmedewerkers en administratief personeel, maar ook om uitzendbanen, leerling- en stageplaatsen. LTO Noord Glaskracht, de Stichting Tuinbouw Emmen, AOC Terra, CWI en Groen Servicepunt hebben de handen ineengeslagen en alle vacatures in de sector in beeld gebracht. Kom in de Kas is een mooie gelegenheid om te kijken of daar geen mooie baan tussen zit.
Provincie:
Tag(s):