woensdag, 1. oktober 2008 - 20:43

Erik Mesie op 19e Night of the Proms

Arnhem

Erik Mesie, voormalig zanger van de band Toontje Lager, maakt het programma van de 19e Night of the Proms compleet. Dit jaar wordt groots uitgepakt! Niet alleen staat de show voor het eerst in het Gelredome in Arnhem, ook zijn de beste acts gestrikt, zijn er filmbeelden en -muziek van de nieuwste film van James Bond en is er voor het eerst balletmuziek met dans.

Simple Minds, Live, Sinéad O’Connor, het Angels In Harlem Gospel Choir, het komische muzikantenduo Igudesman & Joo en Midge Ure (als vervanger van John Miles) komen op 14 november naar het Gelredome Arnhem en van 15 tot en met 22 november naar Ahoy Rotterdam. Daar delen zij het podium met het symfonieorkest Il Novecento o.l.v. Robert Groslot. Met Erik Mesie is het programma compleet.

Net als de vorige jaren programmeert Night of the Proms opnieuw filmmuziek. Dit jaar wordt wonderbaarlijke muziek en filmbeelden uit de prachtige films van James Bond vertolkt. Night of the Proms krijgt de toestemming om in absolute avant-première ook beelden van de allernieuwste James Bond film te tonen. “Quantum Of Solace� wordt op 5 november in de bioscopen verwacht, maar wie zolang niet kan wachten kan al fragmenten van de film tijdens Night of the Proms zien.

Eén van de klassieke werken op het programma van Night of the Proms dit jaar is het Adagio uit het ballet ‘Spartakus’ van Aram Katsjatoerjan. Bij de uitvoering ervan zal het publiek kunnen genieten van de ballerina Katchiri Feys. De 18-jarige volgde een opleiding aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen.
Categorie:
Tag(s):