woensdag, 10. december 2008 - 11:32

Erwin Kroll bij feestelijke opening eerste aardgasvulstation

Op 12 december vindt de feestelijke opening plaats van het eerste aardgasvulstation in Flevoland.

Het station bevindt zich op het terrein van SuperTank, Zuiveringweg 7, (hoek Bolderweg) op het industrieterrein Noordersluis in Lelystad. Milieuwethouder Nuijt van Lelystad zal om exact 12.12 uur als eerste een auto met aardgas tanken.

Hans Bol van SuperTank is de eerste tankstationhouder in de provincie die besloten heeft een aardgasvulpunt aan te laten leggen door CNG Net. Dit bedrijf, 100% dochter van Ballast Nedam, investeert in een landelijk dekkend netwerk van aardgasvulstations in Nederland.

De verwachting is dat in de loop van 2009 in Flevoland meer aardgasvulstations geopend worden, onder andere in Almere, Dronten en Emmeloord.

Tent naast SuperTank
De opening van het eerste vulpunt wordt omlijst met een programma dat plaatsvindt in een tent naast SuperTank. Onder leiding van weerman (en inwoner van Lelystad) Erwin Kroll zullen gedeputeerde Bliek en wethouder Nuijt toelichten waarom zij het rijden op aardgas en andere schone brandstoffen stimuleren.

Grontmij is een van de eerste bedrijven in Flevoland die een aardgasauto zal aanschaffen. Commercieel directeur Van der Schuit zal uitleggen waarom Grontmij hiervoor gekozen heeft.

De opening is openbaar, maar geïnteresseerden worden verzocht zich vooraf aan te melden op het mailadres info@rommelse.nl onder vermelding van 'Opening aardgasstation Lelystad'.

Minder fijn stof
Sinds begin dit jaar is de provincie Flevoland samen met de gemeenten Lelystad, Noordoostpolder, Almere, Zeewolde en Dronten bezig met de campagne 'Flevoland rijdt schoon' (zie www.flevolandrijdtschoon.nl) . De Flevolandse overheden willen met deze campagne het rijden op schone brandstoffen bevorderen.

Het initiatief van deze overheden wordt inmiddels actief ondersteund door Athlon Car Lease.Het wegverkeer in Nederland is voor 40% verantwoordelijk voor de uitstoot van fijn stof en stikstofdioxide. Daarmee haalt ons land de Europese normen voor luchtkwaliteit niet. Rijden op schone brandstoffen, zoals aardgas en biobrandstoffen, draagt bij aan het verbeteren van die luchtkwaliteit.

Subsidie op aardgasauto
Steeds meer automerken bieden aardgasauto's aan. Deze zijn in de regel duurder dan benzine- of dieselauto's, maar aardgas is aan de pomp met een literprijs van circa 70 cent een stuk goedkoper. Bovendien biedt de provincie Flevoland sinds eind september voor bedrijven en particulieren een subsidie van 1500 euro aan bij de aanschaf van een nieuwe aardgasauto.

Bedrijven of organisaties in Flevoland die willen uitzoeken of het omschakelen naar rijden op schone brandstoffen een aantrekkelijke optie is, kunnen een gratis wagenparkscan aanvragen via de website van de campagne Flevoland rijdt schoon.
Provincie:
Tag(s):