woensdag, 19. november 2008 - 9:33

ESA technologie ontdekt materialen voor vuile bommen

Noordwijk

Een Brits bedrijf heeft een apparaat ontwikkeld waarmee het radioactieve materiaal in traditionele 'vuile bommen' kan worden ontdekt en geïdentificeerd. Dat is gelukt met gammastralen detecterende apparatuur van ESA's astronomiesatelliet Integral.

ESA ondersteunt de ontwikkeling van technologie op het gebied van gammastralen detecterende astronomie al meer dan veertig jaar. Integral, ESA’s International Gamma-Ray Astrophysics Laboratory werd gelanceerd in 2002, Het meet enkele van de meest energetische soorten straling die in de ruimte te vinden zijn. Bijvoorbeeld uitbarstingen van gammastraling, supernova's en zwarte gaten in de Melkweg en in afgelegen sterrenstelsels aan de rand van het observeerbare universum. i fjerne galakser på randen av det observerbare universet.


Deze technologie wordt nu door het Britse bedrijf gebruikt om stralingsdetectie en identificatietechnologie te ontwikkelen en commercialiseren. Het bedrijf is in 2002 opgericht en werd met steun van het initiatief voor technologie-overdracht van het Verenigd Koninkrijk en ESA’s Technology Transfer Programme Office in contact gebracht met een wereldleider op het gebied van explosievenopsporing en röntgendetectiesystemen.
Categorie:
Tag(s):