woensdag, 19. maart 2008 - 19:30

Esmee Mees nieuwe kinderburgemeester Heerlen

Heerlen

Esmee Mees uit Hoensbroek is woensdag 19 maart gekozen tot de nieuwe kinderburgemeester van Heerlen. Samen met de kinderwethouders Nevil Vandermeij en Khadija Baccali vormt zij het Kindercollege 2008, dat streeft naar meer buitenspeelplaatsen, geen rommel meer op de stoep en culturele activiteiten voor de kinderen van Heerlen.

Uit de 12 kandidaten voor het kinderburgemeesterschap 2008 is het nieuwe kindercollege gekozen. Dit vond plaats in het gemeentehuis in Heerlen. Tijdens het officiële gedeelte nam burgemeester Toine Gresel afscheid van het oude kindercollege en prees hen voor de kracht van dit team. Samen hebben Ogulcan, Soumaya, Erik en Chadia, zoals van een goed college wordt verwacht, samengewerkt. Ze hebben veel geleerd en zijn in dit jaar gegroeid als mens. Ieder kind kreeg voor zijn inzet een oorkonde en een kinderpluim, waarna het nieuwe kindercollege bekend werd gemaakt.

Het kindercollege zet zich dit jaar voornamelijk in op buitenactiviteiten voor en door kinderen. De nadruk bij de kinderburgemeester ligt vooral op meer buiten spelen. De kinderen moeten vaker bewegen en dat kun je natuurlijk het best op een speelveldje, in een speeltuin of op een veilige plek in de binnenstad. Het wil een boekje gaan uitgeven, waar allemaal leuke spelen in staan. Wethouder Nevil Vandermeij heeft alle aandacht voor milieu. Geen rommel op de stoep, schone speelvelden, veilige oversteekplaatsen, afvalbakken en werken aan een goed milieu. Khadija Baccali vindt dat er meer kunst en cultuur voor kinderen moet komen en start op Koninginnedag op het Pancratiusplein met een kleimiddag voor kinderen in het kader van de beeldententoonstelling ‘Alledaagse mensen bezoeken Heerlen' in de binnenstad.

Verder zal het Kindercollege in 2008 actief meedoen bij gemeentelijke evenementen zoals een straatspeeldag, opening van tentoonstellingen, scholierenrun, spreekbeurten, intocht Sinterklaas, voetbalwedstrijden enzovoorts.
Provincie:
Tag(s):