woensdag, 3. september 2008 - 15:27

Espace eigenaren dubbel de klos

Haarlem

De politie in Haarlem onderzoekt de diefstal van een groot aantal autostoelen uit auto's die stonden geparkeerd bij een Renaultdealer aan de Eysinkweg. Opmerkelijk genoeg stonden stonden de twaalf Renaults Espace voor exact dezelfde reparatie bij de dealer. Dit heeft de politie woensdag laten weten.

Uit zes van deze auto's zijn in de nacht van dinsdag op woensdag alle achterstoelen weggenomen. Het totale aantal gestolen stoelen ligt tussen de 18 en 30. De politie is nog bezig met een inventarisatie.

Radiateur lekgestoken
Na het weekeinde meldde de Renaultdealer aan de politie dat maar liefst acht klanten, allemaal eigenaar van een Renault Espace, zich hadden gemeld met een lekgestoken radiateur. Al die mensen bleken woonachtig in Haarlem Zuid. De politie is een onderzoek gestart om te achterhalen wie het leksteken op zijn geweten had.

Stoelenroof
Uiteindelijk meldden twaalf Espace-eigenaren zich met dit euvel bij de dealer en lieten hun auto daar achter voor reparatie. De politie onderzoekt de diefstal en houdt er rekening mee dat er sprake is van een vooropgezet plan van de dieven waarbij eerst de Espace-eigenaren gedwongen werden om hun auto ter reparatie aan te bieden bij de dealer om vervolgens daar hun slag te kunnen slaan en de stoelen te stelen.

Er worden vaker stoelen gestolen uit Renaults Espace. De stoelen zijn eenvoudig te verhandelen en leveren veel geld op.

De politie zoekt mogelijke getuigen van de inbraken in de auto's op het afgesloten terrein van de dealer aan de Eysinkweg. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem, tel. 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):