zaterdag, 13. december 2008 - 16:49

Etienne Rutten winnaar jaarlijkse fotowedstrijd van Kids for Animals

Rhenen

Met twee rennende honden in de sneeuw is de negenjarige Etienne Rutten uit het Gelderse Wychen winnaar van de jaarlijkse fotowedstrijd van Kids for Animals, de jeugdclub van de Dierenbescherming.

In Ouwehands Dierenpark in Rhenen ontving Etienne op 13 december uit handen van dierenfotograaf Rob Doolaard de hoofdprijs: een jaarabonnement voor het dierenpark.

De vrijheid van de honden in een winters en typisch Nederlandse omgeving, sprak de jury aan in de winnende foto. "De honden komen naar je toe gerend en stralen oprechte blijdschap uit. Er zit beweging in en het klopt qua compositie helemaal", zo oordeelde de jury. Op de tweede plaats eindigde de negenjarige Kimberly Mijnster uit Haskerdijken en Carola van Bladel uit Ammerzoden eindigde op de derde plek.

Meer dan 3.000 foto's werden er dit jaar ingestuurd voor de fotowedstrijd. Op de tien mooiste foto's werden meer dan 4000 stemmen uitgebracht, via de website www.kidsforanimals.nl/fotowedstrijd. De winnende foto wordt opgenomen in een leuke, leerzame tentoonstelling, vol tips en weetjes over dieren in Ravotapia in Ouwehands. De hoofdprijswinnaar opende de tentoonstelling.

Ieder jaar organiseert Kids for Animals de fotowedstrijd. Diervriendelijk fotograferen staat centraal. Foto's van dieren met mutsjes etc. worden niet geaccepteerd. De wedstrijd staat niet alleen open voor leden maar voor iedereen. Het achterliggende doel van de dierenfotowedstrijd is om kinderen op een leuke manier aandacht aan hun/een dier te laten schenken en ze op deze manier respect voor dieren bij te brengen.
Provincie:
Tag(s):