donderdag, 9. oktober 2008 - 16:07

Euro 5-labels voor alle Passat CC TDI-modellen

Leusden

Met onmiddellijke ingang voldoen alle TDI-uivoeringen van de Volkswagen Passat CC aan de Euro 5-emissienorm die in september 2009 van kracht wordt. Het benzinegamma van de succesvolle vierdeurs coupé wordt uitgebreid met de 1.8 TSI in combinatie met een 7–traps DSG-transmissie. Deze versie heeft een B-label. Van alle tot nu toe in Nederland afgeleverde Passat CC-modellen had 96% een groen label.

De Euro 5-emissienorm voor personenwagens met dieselmotor, die in september 2009 van kracht wordt, staat vooral voor een drastische vermindering van de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) en fijnstof (PM). Ten opzichte van de huidige Euro 4-norm, dient de PM-uitstoot bijvoorbeeld met een factor vijf te verminderen. De Passat CC TDI-modellen kunnen hier nu al aan voldoen door de hoge efficiency van de motoren en de standaard toepassing van een dieselroetfilter (DRF).

Het leveringsprogramma van de Passat CC wordt uitgebreid met de 1.8 TSI-benzinemotor (118 kW/160 pk) in combinatie met de nieuwe 7-traps DSG-transmissie met dubbele koppeling. Deze aandrijflijn is bijzonder efficiënt en zorgt zo voor een gunstig verbruik en relatief lage uitstoot van schadelijke gassen. Daarmee is de auto goed voor een B-label en de bijbehorende milieubonus. De Passat 1.8 TSI DSG is er vanaf 39.995 euro inclusief bpm en btw.

De Passat CC koppelt rijplezier en een exclusief in- en exterieur aan een brede beschikbaarheid van krachtige, maar toch zuinige benzine- en dieselmotoren. Deze combinatie valt zeer in de smaak: van alle in Nederland verkochte Passat CC-modellen heeft 96% een groen energielabel. De Nederlandse Volkswagen-dealers hebben al bijna 1.000 orders voor de Passat CC mogen noteren. De gunstige basisprijs van 36.990 euro (1.8 TSI 117 kW/160 pk, handgeschakelde zesbak, B-label) en het dito leasetarief (vanaf 775 euro/maand) zijn eveneens belangrijke succesfactoren.
Categorie:
Tag(s):