maandag, 30. juni 2008 - 20:41

EuroSonic preview show Drenthe

Hoogeveen

In Het Podium in Hoogeveen vindt op 10 oktober 2008 de EuroSonic preview show Drenthe plaats, een showcase waarin talentvolle Drentse bands kunnen strijden om een podiumplaats op EuroSonic 2009.

Van de zes bands die zich in Hoogeveen mogen presenteren kunnen uiteindelijk twee bands naar het festival in Groningen. Zij zijn dan één van de 140 veelbelovende acts uit Europa die op 15, 16 en 17 januari, verspreid over 25 zalen, in de binnenstad van Groningen spelen.

Bands die willen deelnemen aan de preview show kunnen een demo en biografie sturen naar: Kunst & Cultuur Drenthe, Antwoordnummer 1070, 9400 WB Assen.

Deelnemende bands moeten voor tenminste 50% bestaan uit bandleden woonachtig in Drenthe. Alleen bands met een eigen repertoire zijn toegestaan. Bands moeten minimaal 1 product (cd/ep) hebben ter promotie tijdens EuroSonic 2009.

Aanmelden kan tot 2 september 2008. Uit de ingezonden demo’s worden vier bands door een onafhankelijke jury geselecteerd. Twee bands worden gekozen tijdens de pre-preview-show op 27 september in Assen. Bij de voorselectie wordt o.a. gelet op composities, techniek en biomateriaal. Tijdens de wedstrijd worden deelnemers ook beoordeeld op: samenspel, uitstraling, presentatie en motivatie.
Provincie:
Tag(s):