woensdag, 20. februari 2008 - 17:15

Evaluatie supporterproject laat positief beeld zien

Groningen

Uit de evaluatie van het supportersproject Groningen door onderzoeksbureau Intraval blijkt dat het project een aantoonbaar positieve invloed heeft op de beheersing van (dreigende) incidenten. De gemeente Groningen heeft naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek besloten om het supportersproject in zijn huidige vorm te verlengen tot en met 2009.

In de periode van januari 2006 tot en met mei 2007 onderzocht Intraval 63 wedstrijden van FC Groningen. In totaal zijn er in die periode 38 incidenten geconstateerd. In 24 gevallen werd een dreigende escalatie voorkomen dankzij de inzet van de supportersbegeleiders en de politie. Ook heeft het supportersproject een positieve invloed op het handhaven van de openbare orde en veiligheid in en rondom de Euroborg.

Het supportersproject is vooral succesvol bij de huidige generatie voetbalsupporters. Voor de jonge kern voetbalsupporters (11-18 jaar) is een andere aanpak noodzakelijk. Ook is het probleemgedrag van deze jongeren slechts gedeeltelijk gekoppeld aan de voetbal- wedstrijden. De dienst OCSW van de gemeente Groningen gaat samen met alle betrokken instellingen voor de zomer werkafspraken maken om meer grip te krijgen op deze jongeren. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van de expertise en de contacten rondom de projecten Gezonde en Veilige school, Oud & Nieuw en het supportersproject.
Provincie:
Tag(s):