zaterdag, 24. mei 2008 - 0:20

Event 'Startbaan' benadrukt potentieel jongeren, niet CV.

De arbeidsmarkt is krap, werkgevers staan te springen om enthousiast en gemotiveerd personeel. Zij zijn bereid om jongeren zelf op te leiden. Ook jongeren willen graag werken en leren Toch slagen zij er vaak niet in elkaar te vinden. Het unieke Event 'Startbaan Flevoland' brengt daarin verandering.. 'Startbaan' hanteert namelijk een bijzondere aanpak. Het gaat om het potentieel van de jongeren (16-27 jaar)en niet het CV! . Het doel is minstens een kwart van de partijen met elkaar te matchen.

'Startbaan' staat in het teken van de luchthaven, een actueel thema in Flevoland. De jongere gaat werkelijk op “reis� naar een (andere) passende werkwereld. Bij binnenkomst wordt een competentieprofiel ingevuld, het gaat hierbij om wat de jongere al kan en graag wil. Aan de hand daarvan ontvangt de jongere een soort “paspoort�.

De jongere wordt daarna verder geleid naar de werkwereld die het beste bij hem past. Het positieve aspect van deze werkwijze is dat een werkgever kennis kan maken met écht geïnteresseerde jongeren.

Leerbanen
De werkgevers bij 'Startbaan' bieden leerbaanvacatures (BBL-banen) aan. Zij zoeken de echte doeners die graag iets in de praktijk leren. Het gaat om minimaal 3 dagen werken per week en een dag of avond onderwijs. Het voordeel is dat de jongere meteen een salaris verdient en na maximaal vier jaar een Mbo-diploma op zak heeft.

Voor de werkgever zijn er ook pluspunten. Hij heeft de eerste keuze op de arbeidsmarkt en haalt het talent van morgen vroegtijdig in huis. Daarnaast kan de werkgever rekenen op fiscale voordelen. .

Successleutel
De successleutel is dat 'Startbaan' jongeren en werkgevers vanaf het begin intensief begeleidt. Voor jonge twijfelaars staan er verschillende coaches klaar. Deze groep krijgt een VIP behandeling en wordt een stuk wijzer over hun kwaliteiten en mogelijkheden en hoe zij het beste kan solliciteren naar een baan.

Wie geen ervaring heeft met solliciteren, leert in een workshop en rollenspel zichzelf op een positieve manier te presenteren. Zo stapt de jongere zelfverzekerd op een toekomstige werkgever af.

De werkgevers ontvangen op hun beurt ondersteuning bij het presenteren van de leerbaanvacature.

Plaats en tijd
'Startbaan' vindt plaats op:
maandag 26 mei in het ROC Flevoland, Almere van 17.00 tot 20.00 uur,
woensdag 28 mei in het ROC Flevoland, Lelystad van 17.00 tot 20.00 uur en op dinsdag 3 juni in het ROC Friese Poort, Emmeloord van 17.00 tot 20.00 uur.

Toegang voor jongeren is gratis.

Aanmelden
Jongeren en werkgevers kunnen zich aanmelden via de website www.flevostartbaan.nl.

De volgende werkgevers hebben zich al aangemeld:
Albert Heijn, werkgevers in de zorg (Zowel Werk, vertegenwoordigt o.a. Coloriet, Icare) Mitsubishi CFE, A.B. Oost, Auerhaan B.V., B.R.O.N. (scooters), Mx Brandbeveiliging B.V. (Techniek), Albert Heijn, Zuidberg Techniek B.V., AFD IJselland VOF (Zakelijke Dienstverlening), Klein Poelhuis (Electro en Installatie), Landes Uitgevers (Zakelijke Dienstverlening), Tempo Team (Techniek), ACVO Opleidingen en Advies B.V (Zakelijke Dienstverlening)., Het Goed, Pool Logistics (Luchtmacht en Schiphol), Bakker Trailer parts, Promo trade, De Wilde (Infrastructuur), HEMA, Defensie, Politie Flevoland, grote bouwwerkgevers (Bouwopleiding Rolbij B.V.).

Startbaan is een initiatief van: Gemeenten Almere, Lelystad, Dronten, Noordoostpolder en Urk. Colo, ROC Flevoland, ROC Friese Poort, Technocentrum Flevoland, Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen, Kenteq, Samenwerkende kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven, RMC Flevoland, Flevotalent junior en ECABO.

Meer informatie over de inhoudelijke aspecten van leerbanen vind je bij Flevotalent junior, info@flevotalent.nl of tel. 0527-610070.

Informatie over deelname:
It’s Gonna Happen! via tel. 036 5470302 of e-mail info@flevostartbaan.nl.
Of kijk op www.flevostartbaan.nl
Provincie:
Tag(s):