zondag, 30. maart 2008 - 12:02

Excelsior pakt laatste strohalm met beide handen aan

(Elfvoetbal) Excelsior heeft zichzelf zaterdagavond een bijzonder goede dienst bewezen, door met 2-1 van directe concurrent VVV-Venlo te winnen.

De supporters van Excelsior waren voor de wedstrijd al vrij zeker van een overwinning. De vele slingers en confetti op het veld zorgden voor een vertraging van tien minuten. Scheidsrechter Dick van Egmond bepaalde dat de lijnen in het doelgebied niet goed kon worden waargenomen. De terreinknechten en vrijwilligers van Excelsior zorgden met bezems dat het veld iets later dan gepland speelklaar was.

Direct na de aftrap was Excelsior duidelijk de betere partij. De minst scorende ploeg van de Eredivisie wist echter geen kans kans te creëeren. De bezoekers kwamen na tien minuten, totaal onverwacht, op voorsprong. Een doeltrap van Kevin Begois werd door Karim Soltani knap langs Ronald Graafland geschoten: 0-1.

Na de tegentreffer zakten de mannen van trainer Ton Lokhoff ver weg. VVV-Venlo was tot aan de rust heer en meester op Woudenstein. De Limgburgers vergaten echter de score te verdubbelen. Uitblinker Soltani schoot op slag van rust nog tegen de lat.

Tien minuten na rust leek de wedstrijd definitief beslist. Geert den Ouden botvierde zijn frustratie af op Peter Reekers en ontving terecht de rode kaart. Verassend genoeg zocht VVV niet naar de beslissing. Excelsior hield simpel stand en was zelfs de iets betere van de twee. Twintig minuten voor tijd werd Jason Oost door doelman Graafland naar de grond gehaald. Leidsman van Egmond wees resoluut naar de stip. Graafland hield zijn ploeg in de wedstrijd door de strafschop van Oost te redden. Het om zeep helpen van deze kans werd de ploeg van trainer Andre Wetzel fataal. Excelsior kreeg weer hoop en vocht zichzelf richting het doel van de bezoekers. Een voorzet van Mitchell Pique werd door doelman Begois losgelaten. Centrale verdediger Leen van Steensel was er als de kippen bij en schoot de gelijkmaker binnen. Tien minuten later kwamen de Kralingers langszij. Invaller Sebastiaan Steur leverde een voorzet af, die slecht werd weggewerkt, waarna Robert Braber de eindscore op 2-1 bepaalde.

Door de zege van Excelsior is het ongekend spannend onderin de Eredivisie. De Rotterdammers mogen zich nog wel de rode lantaarndrager noemen, omdat het een slechter doelsaldo heeft dan de Limburgers. Willem II, dat morgen in actie komt, staat één punt voor op beide kemphanen.