zondag, 2. november 2008 - 11:10

Explosie eetzaak Almere-Buiten

Almere

Politie Flevoland kreeg vannacht, 2 november, rond 03.45 uur een melding binnen van een getuige, die een enorme harde klap had gehoord in de Rodosstraat in Almere-Buiten (Eilandenbuurt).

Toen de politie ter plaatse kwam, bleek het om een eettent/pizzeria te gaan. Door een enorme explosie was de pui aan beide kanten van het bedrijfspand eruit geblazen en stond een gedeelte van de inboedel in brand.

De brandweer had deze brand snel geblust en de overige bewoners van het woonblok waarin dit pand zich bevindt (in totaal 16 mensen) voor korte tijd geëvacueerd.

Daarop heeft een medewerker van de gemeente onderzocht of er gevaar bestond voor de constructie van het complete woonblok. Toen dat niet het geval bleek te zijn, konden de bewoners terug naar hun huizen.

Op het moment van de explosie was er niemand in of bij het bedrijfspand. Er zijn geen gewonden gevallen. Wel is er veel schade, ook glasschade. Volgens een woordvoerder van Politie Flevoland was het op straat voor het bedrijfspand een ravage. De overige woningen hadden echter geen schade.

De Technische Recherche onderzoekt de oorzaak van de brand. Een gaslek wordt daarbij niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):