woensdag, 31. december 2008 - 14:35

'Explosief' in Heerlen was stalen cilinder

Heerlen

Het ‘explosief’ dat dinsdagavond in een woning in Heerlen werd aangetroffen, na bedreiging van een vrouw, blijkt een stalen cilinder te zijn. Dit blijkt na onderzoek, met een röntgenfoto, door het Explosieven Opruimings Commando (EOC), zegt een woordvoerder van de politie Limburg-Zuid. "Omdat er een display op de cilinder zat leek het in eerste instantie om een zelfgemaakte bom te gaan," zegt de woordvoerder. Daarop besloot de politie de appartementen aan de Grasbroekerweg te ontruimen.

In Voerendaal is later die avond een verdachte aangehouden. Het blijkt een 38-jarige inwoner van Ulft te zijn. Het is de ex-echtgenoot van de vrouw die in de woning door de man met de dood werd bedreigd, aldus de zegsman.

In Heerlen werden in totaal 35 appartementen ontruimd, waardoor zo’n 75 personen tijdelijk hun woning moesten verlaten. Ook in Voerendaal werden 12 woningen ontruimd en 4 straten uit voorzorg afgezet. Daardoor moesten zo'n 35 personen hun woning verlaten. De verdachte was naar Voerendaal gegaan om familie te bezoeken, zo verklaarde hij tegenover de politie. Onderhandelaars wisten de man naar buiten te praten, waarna hij meteen door een arrestatieteam werd overmeesterd.

De 38-jarige man is ingesloten en zal vrijdag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):