woensdag, 26. november 2008 - 15:43

Explosiegevaar na gaslek in Dorpstraat Grathem

Grathem

De Dorpstraat in Grathem is woensdagmiddag tijdelijk afgesloten geweest na een gaslekkage. Hierdoor ontstond er explosie gevaar. Bewoners van de Dorpstraat moesten hun woningen verlaten en werden elders opgevangen, meldt de brandweer.

Even voor 12.00 uur werd een gasleiding geraakt door een kolkenzuiger bij het schoonmaken van de rioolputten. De rioolputten liggen in dit geedelte van de straat minder diep dan gebruikelijk. Dit was echter niet bekend bij de mederwerker van de onderhoudswagen.

Een nabijgelegen basisschool had net op dat moment vrijgekregen, waardoor zich geen leerlingen meer in de school bevonden. Een medewerker van de GHOR (Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen) gaf aan dat in de school geen gevaar is geweest voor de volksgezondheid. Vanwege het feit dat het gas zich echter wel ophoopte in het riool, bestond korte tijd explosiegevaar.

Nadat de brandweer de rioolputdeksels had weggehaald zorgde zij door het opspuiten van water over het wegdek ervoor dat het gas uit de rioolputten werd 'gezogen'. Medewerkers van Essent waren snel ter plekke om het lek te dichten. Na korte tijd was het explosiegevaar geweken en konden de bewoners terugkeren naar hun woningen.
Provincie:
Tag(s):