woensdag, 23. april 2008 - 21:15

Expositie Amnesty primeur voor Drenthe

Assen

Van vrijdag 25 april tot en met woensdag 7 mei is in de galerie van CBK Drenthe in Warenhuis Vanderveen aan het Koopmansplein in Assen de expositie ‘Go [into] China’ over de actuele mensenrechten in China van Amnesty International te zien. Initiatiefnemer voor deze expositie is de Stichting Drentse 5 Mei Viering die in het kader van de Drentse Maand van de Vrijheid allerlei activiteiten ontwikkelt om aandacht te vragen voor de actuele betekenis van vrijheid, met als hoogtepunt de viering op 5 mei, de Dag van de Vrijheid.

Amnesty International heeft gehoor gegeven aan het verzoek van de Stichting Drentse 5 mei Viering een speciale expositie in te richten en heeft besloten Drenthe, als één van de dertien bevrijdingsfestivals, de primeur te gunnen. Na 7 mei zal de expositie op andere plaatsen in Nederland te zien zijn.

Onlangs is Amnesty International in het nieuws geweest met de publicatie van een rapport over de huidige mensenrechtensituatie in China, die verslechterd blijkt te zijn na de keus om daar in augustus de Olympische Spelen te houden.

Naast de tentoonstellingen Go China! in het Drents Museum en het Groninger Museum belicht deze expositie de andere kant van China.
De Stichting Drentse 5 Mei Viering is er trots op deze expositie te kunnen aanbieden.
Provincie:
Tag(s):