zondag, 10. februari 2008 - 19:45

Expositie Appie Drielsma verlengd

Maastricht

De expositie van de Maastrichtse kunstenaar Appie Drielsma in het Regionaal Historisch Centrum Limburg is verlengd tot en met zaterdag 15 maart. Dit heeft het centrum in Maastricht bekend gemaakt, na de vele positieve reacties.

Drielsma exposeerde veelvuldig in binnen- en buitenland en heeft een omvangrijk oeuvre opgebouwd met vele belangrijke opdrachten, waaronder het Nationaal Herdenkingsmonument in het voormalig Concentratiekamp Mauthausen (Oostenrijk), de bronzen poort van de Sint-Servaaskerk, de bronzen deuren van de synagogen te Meerssen en Middelburg, het Old Hickory monument te Maastricht, de herdenkingsmonumenten te Den Haag en Amstelveen, de Sportprijs voor de Provincie Limburg, en de Limburg Award. De penningen van de Henriëtte Hustinxprijs en de Vrijwilligersprijs van de stad Maastricht zijn ook van de hand van Appie Drielsma.

Talrijke werken zijn in de particuliere collecties van o.a. cineast Steven Spielberg en oud burgemeester van Jeruzalem Teddy Kollek opgenomen.

In het Regionaal Historisch Centrum Limburg aan de Sint Pieterstraat in Maastricht is nog tot en met 15 maart een aantal werken te bewonderen die zijn uitgevoerd in brons, keramiek en gips. Bij de opening van zijn overzichtstentoonstelling ontving de Maastrichtse kunstenaar nog een Koninklijke Onderscheiding.
Provincie:
Tag(s):