donderdag, 24. april 2008 - 13:03

Expositie 'China Dino' groot succes

Maastricht

De expositie ‘China Dino’, die sinds 9 februari in Centre Céramique en het Natuurhistorisch Museum Maastricht te zien is, is een ongekend succes. In goed twee maanden tijd zagen ruim 30.000 mensen de expositie, zo maakt het Natuurhistorisch Museum bekend.

De grote dinosaurusskeletten in de hal van Centre Céramique zijn gratis te bezichtigen. Normaliter verwelkomt Centre Céramique in deze periode zo’n 75.000 bezoekers; de aanwezigheid van de dinosauriërs heeft dat aantal verdubbeld tot bijna 150.000. Maar liefst 880 leerlingen hebben het educatieve Klimaatlab gevolgd die door het CNME (Centrum voor Natuur en Milieu Educatie) zijn verzorgd.

De expositie trekt niet alleen bezoekers uit Limburg. Veel gasten komen uit de Euregio, maar ook vanuit de Randstad komen veel mensen speciaal voor deze expositie naar Maastricht.

De expositie ‘China Dino’ is een samenwerkingsproject tussen de natuurhistorische musea van Beijing en Maastricht, waarbij de miljoenen jaren oude skeletten vanwege hun reusachtige afmetingen in Centre Céramique zijn opgesteld. In het Natuurhistorisch Museum Maastricht is het tweede deel van de expositie te zien, over ‘De Nederlandse Dino’, de dinosaurus uit Maastricht die dankzij vondsten uit China verder gereconstrueerd is.

De dubbel-expositie is komend weekend voor het laatst te zien. Maandagochtend begint een team van paleontologen en technici van het museum van Beijing met het demonteren en inpakken van de dinosaurusskeletten. Op 8 mei gaan de botten weer op transport, terug naar China.
Provincie:
Tag(s):