donderdag, 7. februari 2008 - 16:51

Expositie edelsmeden in sprookjessfeer

Nijmegen

In de periode van 16 februari tot en met 9 maart 2008 is in de Lindenberg de expositie te zien van cursisten edelsmeden. De expositie wordt op maandag 16 februari om 12.30 uur geopend met muziek van Annelies Bremmers en Suzanne van Staveren en een animatiefilm van Floor Adams.

De tentoonstelling is te bezoeken in het Expo-Podium aan de Ridderstraat 23 in Lindenberg Centrum. De openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

De cursisten van alle cursussen edelsmeden, onder de begeleiding van Jonnie Augustijn, Maryvonne Cabanas, Wilma Coehoorn en Mascha Timmermans hebben gezamenlijk aan hun jaarlijkse thema gewerkt. De cursisten hebben de opdracht gekregen om een sieraad/object te maken waarin zij de fantasiewereld van sprookjes in verschillende materialen, vormen en kleuren konden uitdrukken. In het werkstuk komt iets van het verhaal terug.

Sprookjes en sieraden hebben beide hun oorsprong in de vroege geschiedenis der beschavingen. Ze vertellen ons iets over de mensen en hun emoties in een symbolische vorm en geven een bepaalde boodschap en signaal door.
Provincie:
Tag(s):