zaterdag, 4. oktober 2008 - 11:34

Expositie Nederlandse veteraan in Stadskantoor

’s-Hertogenbosch

In de maand dat ’s-Hertogenbosch zijn bevrijding in 1944 herdenkt en viert, wordt in het Stadskantoor ook in meer algemene stilgestaan bij de geschiedenis van de Nederlandse veteraan. Een landelijke expositie van 12 panelen geeft u een indringend beeld van het werk van Nederlandse veteranen.

Uit onderzoek blijkt dat vooral mensen zonder veteranen in hun omgeving, weinig kennis hebben over veteranen en hun voormalige werk. Of zoals de staatssecretaris van Defensie bij de opening van de eerste fototentoonstelling opmerkte: "Om onze veteranen recht te doen is het belangrijk dat we meer over hen te weten komen. Je weet pas hoe het is, als je er bent geweest en het hebt gevoeld". De tentoonstelling informeert u over het werk van veteranen, de achtergronden van missies, zorgaspecten en de Nederlandse Veteranendag. Acht persoonlijke verhalen van veteranen zijn op beeld te volgen.

De tentoonstelling Veteranen ingezet in dienst van de vrede is van 2 oktober tot 24 oktober te bezichtigen in het Stadskantoor (tijdens kantooruren).
Provincie:
Tag(s):