donderdag, 18. september 2008 - 21:18

Expositie van aquarellen Marchinus Elting en Kor Feeringa

Exloo

In het gemeentehuis te Exloo zijn in de maand september, oktober en november diverse aquarellen van de hand van Marchinus Elting en Kor Feeringa te zien.

Onder de titel van ‘zummer noar harfst’ toont Marchinus Elting in deze expositie verschillende aquarellen geïnspireerd op de tuin van de “Hof aan de Iemenhees� te Odoorn. Tot in detail weergegeven bloemen, bessen, paddestoelen, vruchten en vlinders vormen het onderwerp van zijn werk. De kunstenaar wil de schoonheid van de natuur verbeelden, zoals zij in al deze dingen is terug te vinden. Ook in de herfst. Marchinus Elting tuiniert, aquarelleert en dicht in het Drentse dialect. Zijn tuin is op afspraak te bezoeken.

De aquarellen van Kor Feeringa hebben verschillende thema’s en vormen. Als leerling van Edith Stoel heeft hij een losse werkwijze ontwikkeld waarbij hij gebruik maakt van veel water. Hij verbeeldt daarmee op heel eigen wijze het Drents landschap met zonsondergangen op de heide, maar ook de Flessenhals en de Vistrap bij Borger. Tijdens verschillende werkweken raakte hij ook geïnspireerd door het Groninger land en maakte hij werken van het Reitdiepgebied, het Hogeland en verschillende Groningse stadsgezichten.

De expositie is gratis te bezichtigen t/m 28 november 2008 in de rode hal van het gemeentehuis te Exloo van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 16.30 uur.
Provincie:
Tag(s):