woensdag, 16. januari 2008 - 13:37

Extra controle bij overwegen in Hilversum

Hilversum

Inspecteurs van ProRail—de buitengewone opsporingsambtenaren—voeren de komende periode extra controles uit bij diverse overwegen in Hilversum. Veel mensen steken nog over bij de over-wegen, op het moment dat de spoorbomen al dalen.

Of ze steken te vroeg over nadat de trein is gepasseerd. Het gaat met name om de overwegen bij de Hoge Larenseweg / Schoolstraat en de Soestdijkerstraatweg. Waarschuwingen door de surveillanten van ProRail lijken tot nu toe weinig effect te hebben gehad. Om die reden is nu gekozen voor meer en strengere controles.

Mensen die te laat of te vroeg oversteken lopen het risico aangereden te worden door een trein en zorgen voor vertragingen. Machinisten moeten namelijk uit veiligheidsoverweging stapvoets rijden, zodra er iemand bij het spoor wordt gesignaleerd. Bovendien is te laat of te vroeg oversteken strafbaar. Mensen kunnen een boete krijgen, variërend van 35 tot 130 euro. Voor baldadig gedrag en vandalisme zijn de boetes veel hoger. Deze kunnen snel oplopen tot in de duizenden euro’s.
Provincie:
Tag(s):