woensdag, 19. november 2008 - 22:56

Extra prioriteit aan aanpak overvallen Tilburg

Tilburg

De Tilburgse politiechef Peter Verschuur heeft alle medewerkers van zijn district laten weten, dat de strijd tegen overvallen, tot hoogste prioriteit wordt verheven. De komende weken worden door de wijkagenten zoveel mogelijk locaties die verhoogde kans hebben op overvallen zoals cafetaria's, supermarkten, tankstations en restaurants bezocht. Dit heeft de politie woensdag 19 november laten weten.

De wijkagenten geven een brief af met preventietips en roepen de exploitanten op om extra alert te zijn. Rond deze locaties worden ook extra gesurveilleerd. De recherche zet alle beschikbare manschappen in op het onderzoeken van overvallen.

In het politiedistrict Tilburg zijn dit jaar al 69 overvallen gepleegd. In 9 zaken zijn inmiddels 17 aanhoudingen verricht. In heel 2007 werden 48 overvallen gepleegd. In 2006 bleef het aantal overvallen op 61 steken.

Hoewel overvallen altijd een toename laten zien in de aanloop naar de feestdagen in december is politiechef Verschuur toch bezorgd. Verschuur: "Het aantal overvallen loopt maar op in Tilburg. Het lukt ons nog onvoldoende om daar een vinger achter te krijgen. Ik weet dat er door mijn collega's hard gewerkt wordt om verdachten aan te houden en door gerichte surveillances overvallen te voorkomen, maar dat is kennelijk nog niet voldoende. Ik heb daarom besloten dat we de aanpak van overvallen de hoogste prioriteit geven en desnoods andere zaken maar even moeten laten liggen".

Burgemeester Ruud Vreeman van Tilburg steunt de hardere aanpak van overvallen van harte: "Zo´n toename is natuurlijk onacceptabel. Tilburg gaat over het algemeen de goede kant op wat betreft veiligheid en deze stijging past absoluut niet in die trend. Keihard aanpakken dus. Ik heb al gevraagd of we met verhoogd tempo een extra beloning kunnen uitloven om overvallers te pakken te krijgen en achter slot en grendel te zetten. Ik hoop daar zeer binnenkort een besluit over te kunnen nemen."

De politie neemt de laatste weken een verschuiving van soorten locaties waar. Locaties die recent overvallen zijn, betreffen horecagelegenheden,supermarkten en tankstations. Analyses naar aanleiding van gepleegde overvallen geven de politie een beeld waar de mogelijke 'gevoelige' plekken zijn.

De politie zet gerichte surveillances in op deze locaties, in het kader van ' tegenhouden' om eventuele overvallen te voorkomen. Daarnaast steekt de recherche extra opsporingscapaciteit in het onderzoeken en het oplossen van gepleegde overvallen.
Provincie:
Tag(s):