woensdag, 27. februari 2008 - 22:02

Faillissement MediaMotion kost ruim 700 mensen baan

Uden

Het Udense bedrijf MediaMotion, het voormalige EMI, is failliet. Dat kreeg het personeel van het bedrijf dat CD's en DVD's produceert dinsdagmiddag te horen, aldus de CNV bedrijvenbond. Het concern zorgt voor zo'n 700 arbeidsplaatsen waarvan 400 vaste en zo'n 300 uitzendkrachten. In hoogtijdagen zoals rond de feestdagen werken zelfs 600 uitzendkrachten in het Udense bedrijf.

Bestuurder Frans ten Broeke van de CNV spreekt van 'een ijskoude douche'. Volgens Ten Broeke zag niemand het faillissement van de producent van cd's en dvd's aankomen. Binnen twee weken moet duidelijk worden of het bedrijf een doorstart kan maken.

Volgens advocaat Berendsen is het thuis downloaden van muziek en films via het internet een van de oorzaken van het bankroet.

De vakbond CNV is kwaad op het bedrijf omdat het de bonden en ondernemingsraad niet op de hoogte heeft gesteld van het faillissement. De vakbond noemt het slecht werkgeverschap en een slechte overlegstructuur van het bedrijf.

Ook de gemeente Uden is onaangenaam verrast door het slechte nieuws, zeker omdat het een van de grootste werkgevers van Uden is. De gemeente denk wel, dat veel personeel elders inzetbaar is in de gemeente door de komst en aanwezigheid van meerdere grote firma's die nog veel mensen zoeken. Of iedereen herplaatst kan worden is niet duidelijk volgens wethouder Bakermans en hij hoopt dan ook op een doorstart.
Categorie:
Tag(s):