maandag, 3. november 2008 - 10:58

Fair Trade producten proeven in Leek

Leek

In het kader van de Fair Trade week wordt op zaterdag 8 november een proeverij georganiseerd van Fair Trade producten in de Albert Heijn in Leek. Fair Trade is erop gericht om producten op de markt te brengen, waarvoor een rechtvaardige prijs wordt betaald aan de producenten in de landen van herkomst. Klanten kunnen tussen 10.00 uur en 16.00 uur onder andere chocolade, hagelslag en bananen proeven, onder het genot van een kopje Fair Trade koffie of thee.

Van 30 oktober tot en met 9 november is de landelijke Fair Trade week georganiseerd om meer aandacht te vragen voor eerlijke handel. Dit is een initiatief van Max Havelaar. Ook Albert Heijn in Leek schenkt aandacht aan de Fair Trade week met deze proeverij en 15% korting op het Fair Trade assortiment.

Fair Trade Original bestaat sinds 1959 en is de grondlegger van de ontwikkelingshandel, een initiatief dat wereldwijd navolging heeft gevonden. Door ontwikkelingshandel vinden producten van boeren, ambachtslieden en van bedrijven met een goed sociaal beleid, hun weg naar de exportmarkt. Dit schept werkgelegenheid waardoor de welvaart van de mensen zelf, van hun dorp en soms zelfs van de hele regio stijgt. Maar ook de klanten aan deze kant van de wereld ontwikkelen. Van onverschillige kopers tot bewuste consumenten.
Provincie:
Tag(s):