zaterdag, 1. november 2008 - 15:21

'Falend pestbeleid kabinet treft slachtoffer'

Den Haag

Een landelijk dagblad bericht zaterdag dat een autistisch meisje door de schoolleiding van school is gestuurd omdat het 'haar veiligheid niet kan garanderen'. Het is de tweede keer in korte tijd dat een dergelijk bericht via de media naar buiten wordt gebracht. Ook nu weer trekt de VVD aan de bel.

VVD-Tweede Kamerlid Dezentjé Hamming vindt het treurig dat een 12-jarig meisje niet met plezier naar school gaat maar schokkender vindt ze dat de schoolleiding het wegsturen als een oplossing ziet en dat daarmee de daders hun zin hebben gekregen.

'Dit kan en mag echt niet. En daarom heb ik mondelinge vragen aan de minister van Onderwijs ingediend. Zij mag aan de Kamer komen uitleggen hoe het kabinet maar ook de scholen hiermee om dienen te gaan. Wij hebben voor de minister wel een aantal effectieve suggesties', aldus de VVD-onderwijswoordvoerder. Met dit beloningsbeleid van de daders wordt volgens de VVD het falend optreden tegen pesten van dit kabinet pijnlijk duidelijk. Het probleem wordt niet opgelost maar uit de weg gegaan, 1-0 voor de daders die hierin ongetwijfeld een aanmoediging zien om de score te verdubbelen.
Provincie:
Tag(s):