maandag, 4. augustus 2008 - 21:05

Familieprogramma Herrinneringscentrum Kamp Westerbork

Westerbork

Tijdens de zomervakantie organiseert het Herinneringscentrum Kamp Westerbork een familieprogramma met verhalen van ooggetuigen, rondleidingen over de historische plek en theater.

Iedere woensdag, vrijdag en zondag om 12.00 uur en om 14.00 uur –
Over-leven

Alex is een jongetje met een gele ster op zijn trui. Hij verstopte zich toen de soldaten iedereen kwamen halen en is nu alleen over. Samen met zijn muis Joop speelt hij tussen de spullen die de mensen achterlieten. Zijn vader moest ook mee. Maar Alex weet zeker dat hij terugkomt. Voor iedereen vanaf zeven jaar is tijdens de zomervakantie het figurentheater Over-leven te zien in het Herinneringscentrum.

Vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 augustus – vanaf 13.00 uur
Co Fioole (1928) is al jarenlang een verwoede verzamelaar van alles wat met de Tweede Wereldoorlog te maken heeft. Voor de oorlogsverzameling die op 8, 9 en 10 augustus in het Herinneringscentrum te zien is, heeft hij alleen al twaalf meter tafelruimte nodig. Zijn verzameling bevat voornamelijk spullen uit het dagelijks leven tijdens de oorlog.

Zondag 10 augustus – 13.00 uur
John Blom (1930) en Jo Spier (1916) vertellen over het wegsmokkelen van joodse kinderen uit de Hollandsche Schouwburg, de onderduik en gevangenschap in kamp Westerbork.

Twee keer per dag gratis rondleiding op het kampterrein – start bij de slagboom. Het verhaal van kamp Westerbork wordt verteld op de plek zelf. Dat vormt de kern van de rondleiding, die in de zomermaanden twee keer per dag wordt gegeven op het kampterrein.
De rondleiding voert langs sporen, reconstructies en monumenten en begint om 12.00 en 14.00 uur bij de slagboom op het kampterrein.

Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork is van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur, op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

De toegang tot de kinderactiviteiten is bij de entree inbegrepen.
Kinderen tot en met 7 jaar hebben gratis toegang tot het Herinneringscentrum.
Provincie:
Tag(s):