zondag, 1. juni 2008 - 16:10

Fanfare Oirlo ontvangt Koninklijke Erepenning

Oirlo

Muziekvereniging “Ons Genoegen� uit Oirlo heeft op zondagmiddag de Koninklijke Erepenning ontvangen. Deze penning is de fanfare uit Oirlo verleend bij gelegenheid van de viering van haar 100-jarig bestaan.

De Noord-Limburgse muziekvereniging is een kwalitatief hoogstaand muziekgezelschap, dat ook een belangrijke maatschappelijke functie vervult. De fanfare treedt vaak op bij maatschappelijke activiteiten en ondersteunt feestelijke en/of gedenkwaardige momenten in niet alleen Oirlo, maar ook in Venray zelf.

De vereniging telt 126 leden op een dorp van ca. 1200 inwoners. Dat is ruim 10% van de bevolking, hetgeen aangeeft hoezeer deze vereniging in de Oirlose gemeenschap geworteld is. In 2004 werd de Fanfare Limburgs kampioen op het bondsconcours in Roermond en in 2005 zelfs landskampioen in Tegelen. Dat toont de kwaliteit van dit muziekgezelschap.

De Koninklijke Erepenning wordt slechts zelden verleend en dan alleen bij hele bijzondere jubilea. In de gemeente Venray heeft alleen het Venray’s Mannenkoor dit ereteken ontvangen bij gelegenheid van het 50-jarig bestaan in 1959. Met de toekenning van de Koninklijke Erepenning werd de “kroon� gezet op het jubileumfeest van de 100-jarige fanfare.
Provincie:
Tag(s):