donderdag, 31. juli 2008 - 15:14

Fast Ferry Fryslân langs Friese IJsselmeerkust

De Fast Ferry Fryslân van Connexxion vaart vanaf zaterdag 2 augustus langs de Friese IJsselmeerkust. De snelle draagvleugelboot vaart bij wijze van pilot de hele maand augustus elke dag tussen 9.00 en 17.00 uur (behalve op maandag). Maximaal vier keer per dag is er een stop in Lemmer, Stavoren, Makkum en Kornwerderzand. De eerste afvaart is zaterdag om 10.05 uur vanuit Stavoren.

De afgelopen maanden heeft Connexxion, in samenwerking met de provincie Fryslân, deze pilot voor openbaar vervoer over water uitgewerkt. Het doel van deze pilot is om naast de haalbaarheid van het project ook te bepalen of een dergelijke lijndienst in de toekomst ook zonder steun van de provincie kan worden geëxploiteerd. Als de pilot goed verloopt kan dit resulteren in een reguliere lijndienst de komende jaren.

De Fast Ferry is een hogesnelheidsdraagvleugelboot waarin ruim 70 personen plaats kunnen nemen. De boot die ongeveer 60 kilometer per uur vaart is bedoeld als vervoermiddel voor toeristen. Er is geen mogelijkheid om buiten te zitten. De draagvleugelboot moet minimaal 250 meter uit de kust varen en steekt ongeveer 1,50 meter diep. Op dit moment zet Connexxion onder andere Fast Ferries in op het Noordzeekanaal waar de boot passagiers binnen een half uur vervoert tussen Amsterdam Centraal Station en Velsen Zuid (Pontplein).


Vertrektijden, tarieven en verdere informatie vindt u op www.fff.nl
Provincie:
Tag(s):