zaterdag, 17. mei 2008 - 20:30

FC Emmen legt Niek Ripson vast

Emmen

FC Emmen en Niek Ripson hebben een overeenkomst voor twee seizoenen afgesloten. Ripson, middenvelder, 24 jaar oud, heeft de laatste drie seizoenen bij Top Oss onder contract gestaan maar begon zijn betaalde loopbaan bij NAC Breda.

Als speler van NAC Breda mocht hij zelfs op 25 april 2004 zijn debuut maken in de Eredivisie tijdens de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. In het seizoen 2005/2006 maakte hij de overstap naar TOP Oss en miste daar in de afgelopen drie seizoenen slechts zes wedstrijden. Hij kwam tot een totaal van 108 duels voor Top Oss waarin hij vier maal scoorde. De club wilde dan ook graag zijn contract verlengen en toen Niek Ripson dit aanbod afwees sipte trainer/coach De Koning van Top Oss op de officiële website teleurgesteld over het besluit van zijn sterkhouder; ‘Niek Ripson is één van de dragende spelers in ons elftal, we waren erg graag met hem verder gegaan’.

Technisch manager Thiemo Meertens van FC Emmen; ‘Niek is een speler van het type Paul Bosvelt, Demy de Zeeuw. Sterk in de duels, een winnaar en veel voetballend vermogen. Een prima teamspeler’.
Provincie:
Tag(s):