zondag, 27. januari 2008 - 16:50

FC Groningen doet zichzelf tekort tegen Feyenoord

(Elfvoetbal) Feyenoord heeft zondagmiddag in de eigen Kuip niet van FC Groningen kunnen winnen. De Rotterdammers kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Zo heeft Groningen dit seizoen nog geen enkele maal van een club uit de traditionele top drie verloren. Net als in de wedstrijd van afgelopen donderdag tegen FC Twente, moest Feyenoord de eerste helft vooral zien te overleven. Groningen begon furieus en zette Feyenoord al vroeg onder druk. Na zeven minuten behoedde Henk Timmer zijn ploeg voor een vroege achterstand. Een inzet van Marcus Berg werd door de 33-jarige doelman knap gepareerd.

Hierna bleven de Groningers de betere ploeg. Feyenoord kon alleen via een slap schot van De Guzman enigszins gevaarlijk worden. Na 32 minuten voetballen benutte Groningen-spits Berg ditmaal wel een grote kans. De Zweed bracht de noorderlingen na een half uur spelen terecht op voorsprong. Op slag van rust hielpen de bezoekers Feyenoord terug in de wedstrijd. Mark-Jan Fledderus was de schlemiel. De middenvelder kopte een vrije trap van Jonathan de Guzman in eigen doel.

Na de thee ging het nog even gelijk op. Na het inbrengen van Michael Mols, nam Feyenoord de wedstrijd in handen. Vele afstandschoten werden door doelman Brian van Loo keer op keer gepareerd. Stefan Nijland vergat in de slotminuten, drie keer op rij, zijn ploeg naar een overwinning te schieten.

Feyenoord en Groningen blijven in de competitie op evenveel punten staan. Kanttekening is wel dat de Rotterdammers een wedstrijd minder hebben gespeeld.