zondag, 16. november 2008 - 18:58

FC Groningen in pover duel langs De Graafschap

(Elfvoetbal) FC Groningen heeft zondagmiddag, in een zeer matig duel, met 3-0 gewonnen van De Graafschap. De doelpuntenmakers aan Groningse zijde waren Danny Holla, Andreas Granqvist en Marcus Berg.

Door de overwinning staat het elftal van trainer Ron Jans op een keurige derde plaats in de Eredivisie en doen de noorderlingen nadrukkelijk mee om de bovenste plaatsen. De Graafschap bezet door de nederlaag de zeventiende plek en het elftal moet uitkijken dat het niet nog verder achterop raakt.

In een uitermate matte wedstrijd wist de thuisploeg uiteindelijk makkelijk te winnen van een zwakke opponent. De Doetinchemmers waren niet niet bij machte om ook maar één goede kans te creeëren in de gehele partij. Jans had zijn ploeg geïnstrueerd om snel de 1-0 te maken, zodat zijn ploeg vroeg gas terug kon nemen. De kansen kwamen wel in de eerste twintig minuten, maar doelman Erik Heijblok van de Superboeren hield zijn doel keurig schoon op inzetten van Berry Powel en Petter Andersson.

Toch kon de 1-0 niet uitblijven. Ondrej Svejdik, continue opstomend op rechts, gaf de bal voor op Berg in de 29ste minuut. De Zweed legde de bal terug en de inkomende Holla schoot met links strak en hard de bal achter de kansloze Heijblok: 1-0.

Na de treffer verzandde de wedstrijd in een vervelende patstelling. De ploeg van trainer Henk van Stee kon simpelweg niet, terwijl de thuisclub het allemaal wel prima vond. Dit resulteerde in breedte- in plaats van diepteballen.

Ditzelfde beeld was ook na rust te zien. Een gezapig FC Groningen was niet in zijn beste doen, maar de Achterhoekers speelden zo zwak en verdedigend dat ze niet in de buurt kwamen van het doel van Luciano da Silva.

In de slotfase gaven de noorderlingen even wat gas bij, wat meteen resulteerde in twee goals. In de 77e minuut kopte Granqvist een voorzet van Holla binnen en in de 89e minuut zette Berg alleen op Heijblok de eindstand op het scorebord: 3-0.

Voor trainer Jans komt er een interessant weekend aan. Met de topper AZ-Ajax in het verschiet, lonkt de koppositie in de Eredivisie. De Graafschap zinkt daarentegen steeds dieper in de put.