zondag, 21. december 2008 - 20:07

FC Twente blijft in spoor van AZ en Ajax

(Elfvoetbal) FC Twente blijft in het spoor van de leiders in de Eredivisie: AZ en Ajax. In de thuiswedstrijd tegen het zwak acterende Willem II wonnen de Tukkers simpel met 2-0. De doelpunten werden gemaakt door verdediger Douglas Franco Teixeira en spits Blaise N'Kufo.

Het elftal van trainer Steve McClaren hoefde niet voluit te gaan om tot de winst te komen. De Tilburgers waren namelijk niet in staat om ook maar tot één uitgespeelde kans te komen. Coach Andries Jonker was duidelijk met zijn team gekomen voor een punt, maar kwam bedrogen uit.

FC Twente was de gehele wedstrijd heer en meester in de Grolsch Veste. Alle linies wonnen continu hun duels, waardoor 'de Kruikezeikers' niet aan voetballen toekwamen. Toch duurde het nog even voordat de thuisclub op voorsprong kwam.

Eerst was het rechtsbuiten Marko Arnautovic die een grote kans miste. Eljero Elia snelde weer eens rechtsback Jens Janse voorbij en gaf de bal voor. Bij de tweede paal kon de Oostenrijker de bal zo binnen schieten, maar doelman Maikel Aerts redde knap.

Nadat Kenneth Perez met een prachtige vrije trap de lat had geteisterd, kwamen de Tukkers in de 33ste minuut verdiend op voorsprong. Een lange bal van achteruit richting N'Kufo kwam in de kluts voor de voeten van Douglas. De mee opgekomen verdediger wist wel raad met dit buitenkansje: 1-0.

Het was dat McClarens elftal niet voluit gas gaf, want de score had veel hoger kunnen uitvallen. Vooral Elia etaleerde bij tijd en wijle zijn absolute klasse. Techniek, snelheid, kracht en overzicht. Hij bezit het pakket helemaal.

Nadat N'Kufo in de 68ste minuut de 2-0 had gemaakt - kopbal na voorzet van Perez - werd de wedstrijd een lamlendig schouwspel. De Tukkers vonden het wel best, terwijl de Tilburgers totaal niets presteerden in deze wedstrijd en zelfs niet eens in de buurt van het doel kwamen.

FC Twente blijft door de overwinning in het spoor van koplopers AZ en Ajax en gaat, om dat te kunnen volhouden, volgende week op bezoek bij landskampioen PSV. Willem II leed zijn vierde nederlaag op rij en blijft op dit moment een kleurloze middenmoter.
Categorie:
Tag(s):