zondag, 18. mei 2008 - 12:23

FC Twente gehuldigd voor sterk seizoen

Enschede

Zondagmiddag 18 mei speelde FC Twente in Amsterdam tegen Ajax om een plaats in de voorronde van de Champions League. Het lukte Ajax niet om te scoren in eigen huis, maar ook FC Twente slaagde er niet in te scoren. Met een 0-0 gelijkstand plaatste FC Twente zich ten koste van Ajax voor een plek in de voorronde van de Champions League.

FC Twente sluit hiermee een zeer succesvol seizoen af. De gemeente Enschede, het Platform voor Stads- en Streekmarketing en de Vereniging Horeca Stad Enschede organiseerde daarom in samenwerking met FC Twente zondag een feest in de binnenstad van Enschede.

Oude Markt
Vanaf 13.00 uur werden er op de Oude Markt videobeelden van FC Twente getoond en verzorgen diverse artiesten optredens op het podium. DJ Rob Toonen en duo Genotti waren daarbij aanwezig.

Videoschermen
De wedstrijd Ajax - FC Twente kon men vanaf 14:30 uur live volgen op grote schermen. Spelers en staf van FC Twente werden rond 20.00 uur op het podium op de Oude Markt door het massaal toegestroomde publiek warm onthaald. Voor de supporters was dit hét moment om samen met spelers, staf en bestuur het seizoen feestelijk af te sluiten en afscheid te nemen van trainer Fred Rutten. Naar verwachting zullen de festiviteiten rond 23.00 uur zijn afgelopen.

Gratis fietsenstalling
De bewaakte fietsenstalling De Graaf aan de Brammelerstraat is deze zondag extra lang open. Van 13.00 uur tot 02.30 uur kunnen bezoekers aan de binnenstad hun fiets hier gratis stallen.
Provincie:
Tag(s):