dinsdag, 11. maart 2008 - 22:17

FC Twente heeft geen kind aan VVV

(Elfvoetbal) FC Twente heeft zich dinsdagavond door een overwinning uit bij VVV-Venlo een goede dienst bewezen. De Tukkers waren de inhaalwedstrijd de veel betere ploeg en hadden geen kind aan de Venlonaren, die zonder enige overtuiging of geloof leken te voetballen. Door de winst blijft de ploeg van Fred Rutten in de achtervolging voor een plaats in de top vijf van de Eredivisie.

Zonder groots te spelen namen de bezoekers vanaf de eerste minuut de wedstrijd in handen. Na twee minuten kregen de Tukkers via een schot van Eljero Elia de eerste mogelijkheid, maar VVV-doelman Kevin Begois wist de inzet tot hoekschop te verwerken.

De thuisploeg kwam nauwelijks van de eigen helft en leek op een uitbraak via de snelle aanval te gokken. FC Twente controleerde de wedstrijd en schakelde, door Nordin Amrabat kort te dekken, de gevaarlijkste man van de tegenstander uit. De Oosterlingen bleven om die reden eenvoudig op de been, maar tot kansen voor de eigen ploeg leidde het niet.

Het veldspel van beide ploegen was ondermaats. In de 18de minuut wisten de Enschedeërs vanuit het niets op voorsprong te komen. Dat het doelpunt van FC Twente uit een dood spelmoment viel, was dan ook geen verrassing. Douglas mocht vrij inkoppen na een goed genomen hoekschop van Jeroen Heubach.

Na de voorsprong zakten de bezoekers in. De Venlonaren kregen meer tijd en ruimte om te voetballen, maar de ploeg van André Wetzel deed daar bijzonder weinig mee. FC Twente bleef zonder al te veel energie te verbruiken overeind en had weinig te duchten van de tegenstander. Slechts enkele minuten voor rust leek de thuisploeg al het schroom van zich af te gooien, maar grote mogelijkheden bleven uit.

De tweede helft schakelden de Tukkers één tempo hoger, waar VVV zichtbaar veel moeite mee had. In de 50ste minuut dook Youssouf Hersi vrij op voor Begois, na goed voorbereidend werk van Blaise N’Kufo, maar de aanvallende middenvelder faalde in het één tegen één duel. Drie minuten later was de Zwitsers international zelf dichtbij een treffer, maar hij schoot hoog over.

VVV liet daar weinig tegenover zien. De Limburgers bleven volharden in het geven van lange ballen, die zelden goed aankwamen door de moeilijke weersomstandigheden. De Tukkers kwamen daardoor vaak in balbezit en kregen via Romano Denneboom en Hersi grote mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar beiden stuitten op de prima keepende Begois. In de 77ste minuut was de Venlose doelman dan toch geklopt. Hersi was er als de kippen bij om een afgeslagen bal achter Begois te tikken en schoot zijn ploeg door die treffer naar de drie verdiende punten.
Categorie:
Tag(s):