donderdag, 24. januari 2008 - 22:38

FC Twente laat Feyenoord ontsnappen

(Elfvoetbal) Feyenoord heeft in de eigen Kuip met 3-1 gewonnen van FC Twente, dat in de eerste helft het beste van het spel had. De bezoekers kwamen via een penalty van Blaise N'Kufo zelfs verdiend op voorsprong, maar de thuisploeg wist nog voor rust gelijk te maken. Luigi Bruins scoorde na een vrije trap van Jonathan De Guzman.

In de tweede helft zag het publiek een totaal ander Feyenoord. De Rotterdammers domineerden en liepen via doelpunten van Roy Makaay en Tim De Cler uit naar een 3-1 overwinning.

FC Twente was in de eerste helft verreweg de betere partij. Feyenoord werd bij tijd en wijlen overklast en zag de ene na de andere aanval op zich afkomen. De bezoekers kwamen in de 22ste minuut geheel verdiend op voorsprong. Nadat Romano Denneboom in het strafschop werd neergehaald door Tim de Cler, wees scheidsrechter Van Egmond naar de stip. De toegekende strafschop was voor N'Kufo een koud kunstje. Het was voor de aanvaller alweer zijn 17e treffer van het seizoen en het zevende duel op rij waarin de Zwitser tot scoren kwam.

Vijf minuten voor rust kwam Feyenoord toch nog op gelijke hoogte. De Twente-defensie stapte na een vrije trap van De Guzman te laat voor buitenspel, waardoor vier Feyenoord spontaan vrij voor doelman Boschker stonden. Het was uiteindelijk Bruins die de bal oppikte en simpel binnenschoot: 1-1.

In het tweede bedrijf tapte Feyenoord uit een geheel ander vaatje. Opeens speelde het elftal van trainer Bert van Marwijk met bezieling en werden de duels op het middenveld gewonnen. Het leverde de thuisploeg meteen een grote kans op. Na een prachtige pass van Makaay, ging Nuri Sahin alleen op Sander Boschker af. De jonge middenvelder schoot echter recht op het lichaam van de doelman.

Enkele ogenblikken later was het Lucius die na een pass van Slory alleen voor de Twente-goalie opdook, maar ook de rechtsback wist het net niet te vinden.

In de 56ste minuut was het wel raak. Makaay kroop na een lage voorzet van De Cler sluw voor zijn directe tegenstander Robbie Wielaert. Met links schoof de clubtopscorer de bal in de verre hoek: 2-1.

Daarna had Feyenoord de wedstrijd in handen. Na een hoekschop van Giovanni van Bronckhorst, kopte Serginho Greene in de 62ste minuut op de lat. Een minuut later kwamen de Rotterdammers alsnog op 3-1. De Cler speelde op links Luke Wilkshire door de benen en dribbelde het strafschopgebied in. De linksback keek nog even om zich heen of er iemand vrij stond om aan voor te geven, maar besloot toch zelf op doel te schieten. Zijn harde schot ging via de binnenkant van de paal in het doel.

In het restant van de wedstrijd was er voor Feyenoord geen vuiltje meer aan de lucht. De Kuipbewoners speelden de wedstrijd rustig uit en kwamen alleen vijf minuten voor tijd nog in de problemen. Verdediger Greene bracht redding op de doellijn na een inzet van invaller Marko Arnautovic. In blessuretijd liep Giovanni van Bronckhorst nog tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen aan. De aanvoerder is zodoende geschorst voor de thuiswedstrijd komende zondag tegen FC Groningen.