dinsdag, 28. oktober 2008 - 23:53

FC Volendam pakt eerste punt in Eredivisie

(Elfvoetbal) FC Volendam heeft zijn eerste punt in de Eredivisie gepakt. In het Kras-stadion werd het, in een slechte wedstrijd, 2-2 tegen Willem II. Middenvelder Paul de Lange scoorde een kwartier voor tijd de prachtige gelijkmaker voor 'Het Andere Oranje' en wist hiermee de hatelijke nul voor de ploeg van trainer Frans Adelaar weg te poetsen.

De Noord-Hollanders schieten niet veel op met het gelijke spel. Met één schamel puntje staat Volendam nog altijd onderaan. Willem II blijft door de puntendeling in de middenmoot bivakkeren.

Coach Frans Adelaar stuurde een verrassend aanvallend Volendam het veld in, maar tot verzorgd spel leidde dit niet. De thuisclub grossierde, net als Willem II, in balverlies. Wel kregen de Volendammers de beste kansen in de eerste helft. Mathieu Boots was twee maal dichtbij een treffer. De verdediger mikte echter beiden keren over.

Willem II zette hier bijzonder weinig tegenover. Spits Frank Demouge, die toch meedeed ondanks zijn lichte blessure, was onzichtbaar in de eerste helft. Volendam kwam vlak voor rust uiteindelijk terecht op voorsprong. Een lange bal van achteruit werd door rechterspits Melvin Platje aangenomen en half vallend schitterend in de bovenhoek geplaatst.

Na rust kwamen de mannen van trainer Andries Jonker herboren uit de kleedkamer en was FC Volendam juist een schim van de ploeg uit de eerste helft. De 'Kruikezeikers' vielen constant aan en het publiek hoefde niet lang te wachten op een Tilburgse treffer. Sergio Zijler was de eerste, in de 52ste minuut, die de bal achter Jeroen Verhoeven schoot en acht minuten later deed Paul Quasten hetzelfde: 1-2. De ploeg van Adelaar leek rijp voor de slacht, maar niets was minder waar.

De Lange promoveerde een hoge bal op de 'zestien' met een prachtige volley tot de verdiende gelijkmaker: 2-2. Het leer vloog subliem in de bovenhoek achter keeper Maikel Aerts. In de eindfase zette de thuisclub nog aan voor een slotoffensief, maar dit leverde buiten een schot van Gerson Sheotahul op de paal geen winnende treffer meer op.

Als Vitesse wint uit bij SC Heerenveen dan schieten de Volendammers bijzonder weinig op met het ene puntje. Adelaar heeft nog steeds de rode lantaarn in handen en lijkt daar voorlopig niet vanaf te komen.