zaterdag, 22. november 2008 - 1:10

FC Volendam zet zoden aan De Dijk

(Elfvoetbal) FC Volendam heeft vrijdagavond in het eigen KRAS Stadion de tweede overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Frans Adelaar was met 3-1 te sterk voor een uitermate zwak Roda JC.

In de beginfase werd al meteen duidelijk waarom FC Volendam en Roda JC momenteel onderaan de Eredivisie bivakkeren. Beide ploegen grossierden in het versturen van foute passes en sloegen bovendien keer op keer het middenveld over. De vele persoonlijke fouten leverde een leuke en vooral open wedstrijd op.

Al na zes minuten opende Paul de Lange met het hoofd de score voor de thuisploeg. Lang konden de Volendammers niet van de voorsprong genieten, want tien minuten later schoot Andres Oper de bezoekers langszij. Beide ploegen hadden vervolgens genoeg mogelijkheden om op 2-1 te komen, maar door onzorgvuldigheid bleef het doelpunt lang uit. Vijf minuten voor de thee werd uitblinker Melvin Platje de diepte ingestuurd. De vliegensvlugge aanvaller gaf de bal direct mee aan Yannick de Wit. De middenvelder dacht niet na en schoot de bal snoeihard in het doel. Zo ging Volendam voor de tweede keer dit seizoen met een voorsprong het kleedlokaal in.

Het tweede bedrijf was er één om snel te vergeten. De Zuid-Limburgers kwamen goed uit de startblokken. Het was opnieuw Oper die knap wegdraaide van directe tegenstander Hennie Schilder. De Est schoot vervolgens naast het doel van sluitpost Jeroen Verhoeven. In de 52ste minuut schoot Hofstede alle Limburgse hoop aan flarden. Hofstede schoot de bal schitterend in de korte bovenhoek. Het 'Andere Oranje' voetbalde de bezoekers het restant van de wedstrijd helemaal zoek. Een gebrek aan scherpte zorgde ervoor dat de score op 3-1 bleef steken.

Voor de gistermiddag gepresenteerde trainer Harm van Veldhoven is er nog veel werk aan de winkel. De Kerkradenaren staan nu nog maar twee punten boven de laatste plaats in de Eredivisie. Volendam heeft nu evenveel punten als De Graafschap, maar blijft rode lantaarndrager, omdat het een minder goed doelsaldo heeft.