vrijdag, 1. februari 2008 - 21:26

Feestelijke bijeenkomst vrijwillige brandweer Gemeente Westerveld

Havelte

Op 2 februari wordt de jaarlijkse feestelijke bijeenkomst voor de vrijwillige brandweerorganisatie in de Gemeente Westerveld gehouden in het Dingspilhuus in Diever. De burgemeester kan een groot aantal mensen in het zonnetje zetten deze keer.

Er zijn maar liefst acht jubilarissen waarvan Marten Haveman uit Vledder de kroon spant met maar liefst 30 jaar! De andere jubilarissen zijn Johan Burgman, Erwin Tiemens en John Vredenburg voor 12½ jaar, Sieme Houwer en Jannes Jonker voor 20 jaar en Herman Mulder en Arie Kuipers voor 25 jaar.

In de bijeenkomst is ook aandacht voor vrijwilligers die afscheid nemen. Gerard Krol uit Diever en Pieter Bosma uit Vledder zijn beide 29 jaar actief geweest als vrijwilliger. Jeroen Pook is na zes jaar gestopt in verband met een verhuizing.

Dan zijn er ook nog mensen bevorderd: Yzoo de Boer tot manschap, Henk Broekhuizen tot brandwacht eerste klas, Lykele Bethlehem en Ido Rittersma tot onderbrandmeester. Ten slotte is een groot aantal mensen geslaagd voor de opleiding brandweerchauffeur en is Gerry Timmer geslaagd voor preventiecontrolefunctionaris.
Provincie:
Tag(s):