dinsdag, 4. maart 2008 - 19:21

Feestmiddag op Internationale vrouwendag

Tilburg

Op zaterdag 8 maart is het internationale vrouwendag. Tilburg viert dat met een feestmiddag voor vrouwen van 16 jaar en ouder in de Poorten (Hasseltstraat 194). Het programma duurt van 12.00 uur tot 17.00 uur. Wethouder Gon Mevis van emancipatiezaken opent het feest rond 12.30 uur, samen met entertainer Karin Bruers. Hij presenteert dan ook het nieuwe emancipatiebeleid van de gemeente Tilburg: Toekomst voor Tilburgse vrouwen.

Het college heeft dat als speerpunt gekozen en er per jaar 75.000 euro extra voor uitgetrokken. Daarvan is 5.000 euro bestemd voor de viering van Internationale vrouwendag. "Verder gaan we bekijken of beleidsplannen ongewenste effecten hebben voor vrouwen. Daarbij pakken we elk jaar een bepaald thema bij de kop, te beginnen met het zorgbeleid", licht Mevis toe. "Ook willen we stimuleren dat beroepskrachten en vrijwilligers beter gaan samenwerken. En we willen meer aandacht en discussie in de stad. Zo kunnen we samen belemmeringen opheffen die vrouwen ondervinden."

Aandacht voor vrouwenemancipatie is in Tilburg niet nieuw. Er gebeurt al veel. Er zijn veel organisaties actief, vaak met subsidie van de gemeente. Dat is ook Ronald Plasterk opgevallen, de Minister van Emancipatiezaken. Hij heeft Tilburg aangewezen als gemeentelijk koploper
Provincie:
Tag(s):