vrijdag, 4. april 2008 - 10:51

Felipe Massa voor Raikkonen en Rosberg

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Bahrein is een prooi geworden voor het team van Ferrari. Felipe Massa was de snelste, op ruim een tiende gevolgd door teamgenoot Kimi Raikkonen. Achter het Ferrari-tweetal nestelde Williams-coureur Nico Rosberg zich in de slotfase op een mooie derde plek. Bovendien zette hij zijn snelste rondetijd neer op harde banden.

De tijd van Rosberg was 182 duizendsten langzamer dan de 1:32.233 van Massa. De Williams-coureur eindigde voor het McLaren-duo Lewis Hamilton en Heikki Kovalainen. Die gaven respectievelijk vier en zes tienden toe op de snelste Ferrari. Kazuki Nakajima bewees dat Williams er na een minder weekend in Maleisië weer goed bij zit, de Japanner klokte de zesde tijd.

BMW Sauber laat in de vrije trainingen meestal niet het achterste van de tong zien en dat was in de eerste oefensessie op het circuit van Sakhir niet anders. Robert Kubica eindigde op 1,1 seconde van Massa op een zevende plek. Teamgenoot Nick Heidfeld werkte een ander programma af en kwam niet verder dan de veertiende tijd.

Grote incidenten vielen er niet te noteren, maar wel weer vele kleine momentjes. Met name de combinatie van bochten 9 en 10 en de laatste bocht voor het opkomen van het rechte stuk zorgden voor de nodige problemen. Zo ging Hamilton al driftend door bocht 10 en schoot Raikkonen van de baan in de laatste bocht.

Ook Force India-coureur Adrian Sutil had veel moeite met bocht 10, waar hij twee keer naast de baan belandde. De Duitser legde het bovendien weer af tegen zijn ervaren teamgenoot Giancarlo Fisichella. Sutil bleef alleen beide Super Aguri’s voor, maar Anthony Davidson en Takuma Sato reden allebei maar zes ronden.
Categorie:
Tag(s):