vrijdag, 5. september 2008 - 15:41

Fernando Alonso nipt voor Felipe Massa in Spa

Renault-rijder Fernando Alonso heeft in de tweede vrije training voor de Belgische Grand Prix de snelste tijd laten noteren. De Spanjaard reed in de slotfase op een opdrogende baan de beste tijd. Ferrari-coureur Felipe Massa eindigde als tweede. De snelste tijd van de dag blijft op naam van de Braziliaan. Hij was vanochtend ruim sneller dan de tijden uit de middagsessie.

De tweede training was tien minuten onderweg toen het lichtjes begon te regenen. Een kwartier later parkeerde iedereen zijn auto in de pitbox vanwege de steeds heviger wordende regen. Vervolgens bleef het voor ongeveer twintig minuten rustig op het circuit. Alleen Sebastien Bourdais waagde zich op de baan, maar keerde na één ronde terug in de pits.

Met drie kwartier te gaan kwam de sessie weer op gang en volgden diverse incidentjes. Kimi Raikkonen spinde in bocht 9 en gleed achterwaarts de bandenstapels in. Daarbij verloor hij zijn achtervleugel waardoor hij langzaam terug naar de pits moest. Door zijn touché met de bandenstapels stroomde water in riviertje het circuit op en daar werd Force India-coureur Giancarlo Fisichella het slachtoffer van.

De ervaren Italiaan ging bij het uitkomen van bocht 9 vol op het gas in het water en spinde achteruit de vangrail in. Dat zorgde voor een code rood, om de marshalls de gelegenheid te geven de VJM01 van Fisichella op te ruimen en om het water op de baan weg te vegen.

Na tien minuten werd de training vervolgd en toen spinde Renault-coureur Nelson Piquet jr op identieke wijze als Raikkonen in bocht 9. Piquet jr behield zijn achtervleugel wel, maar had ook de nodige schade en reed langzaam terug naar zijn team. Zijn teamgenoot Fernando Alonso had even daarvoor een momentje in bocht 14, Stavelot, maar kon na een tocht door het grind zijn weg vervolgen.

Toen het nog redelijk droog was, had Red Bull Racing-coureur Mark Webber zijn auto al in de bandenstapels geparkeerd. De Australiër ging rechtdoor in bocht 8 en reed tegen de banden aan waarbij zijn wielophanging linksvoor brak. Webber besloot de tweede training dan ook als laatste.
Categorie:
Tag(s):