donderdag, 30. oktober 2008 - 10:49

Feyenoord-aanhangers beginnen zich te roeren

(Elfvoetbal) afgelopen dagen verschenen vooral positieve berichten over de Feyenoord-fans, omdat ze ondanks de sportieve malaise achter hun ploeg bleven staan. De 2-1 nederlaag tegen stadgenoot Sparta heeft echter de eerste oproer veroorzaakt. Feyenoord staat nu zestiende.

Na de 2-1 van Sparta in de 87ste minuut richtte de woede van de fans zich tot het bestuur, terwijl de spelers werd medegedeeld dat ze 'moeten werken voor hun geld'. Na afloop van de wedstrijd probeerde een groep van zo'n twintig supporters, een klein gedeelte van de totale aanwezige Feyenoord-aanhang op het Kasteel, het hoofdgebouw van het Sparta Stadion binnen te dringen.

Aan de binnenkant van het stadion probeerde groep via de mixed zone, de plek waar journalisten en spelers en trainers elkaar kunnen spreken, binnenin het stadion te komen. Ook hier werden leuzen tegen het bestuur uitgesproken. Een cameraman kreeg een tik op zijn hoofd, maar verder bleven incidenten achterwege. De groep kon uiteindelijk door stewards worden tegengehouden en worden verwijderd. Hoe de fans bij de mixed zone terecht konden komen, is niet bekend.

Later hebben ongeveer honderd teleurgestelde Feyenoordsupporters bij de Kuip in Rotterdam verhaal gehaald over de slechte resultaten van 'hun' voetbalclub.

Enkele spelers, onder wie doelman Henk Timmer en spits Michael Mols, stonden de aanhang aan de poorten van het stadion te woord. De fans maakten hun ongenoegen kenbaar over de slechte reeks van de stadionclub in de competitie.

De supporters lieten luidkeels weten dat "de spelers harder moeten werken voor hun geld." De sfeer rond het stadion was nooit dreigend. Wel was uit voorzorg de mobiele eenheid aanwezig.
Categorie:
Tag(s):