donderdag, 18. september 2008 - 21:24

Feyenoord onderuit tegen Kalmar FF

(Elfvoetbal) Feyenoord is het nieuwe Europese avontuur slecht begonnen. In de eigen Kuip ging de equipe van trainer Gertjan Verbeek met 1-0 onderuit tegen Kalmar FF.

De zege van de Zweden was geeneens onverdiend te noemen. Net als in de competitie was Feyenoord in deze wedstrijd naarstig op zoek naar de vorm. Op wat speldenprikjes na, wist het amper gevaar te stichten voor het doel van Kalmar. De beste kans op de openingstreffer kwam van de voet van linksback Tim de Cler. Hij zag zijn schot echter voorlangs gaan.

Het slordige spel van de thuisclub maakte in de tweede helft plaats voor een geconcentreerder Feyenoord. Kalmar boette echter niet aan kracht in en kwam via Ingleston drie keer gevaarlijk voor het doel van Henk Timmer, die de inzetten wist te pareren. De Rotterdammers wisten via Jonathan De Guzman eveneens voor gevaar te zorgen, maar de jongeling zag zijn inzet net naast gaan.

Via Georgino Wijnaldum, wederom De Guzman en Kevin Hofland (mooie omhaal) had Feyenoord kans op de openingstreffer, maar deze viel niet.

Zoals de wetten van het voetbal voorschrijven valt het doelpunt dan aan de andere kant en dit gebeurde ook. Viktor Elm, die vanaf januari voor sc Heerenveen uitkomt, liet Timmer uit een indraaiende vrije trap kansloos: 0-1.

De resterende achttien minuten wilde Feyenoord van alles, maar wist het ondanks het inbrengen van Roy Makaay en de laatste weken op dreef zijnde Diego Biseswar geen gevaar meer te stichten.

Door het verlies hangt een verder vervolg in het UEFA Cup-toernooi voor Feyenoord aan een zijden draadje. Verbeek moet met zijn ploeg in de return orde op zaken stellen en met meerdere doelpunten weten te winnen.
Categorie:
Tag(s):