woensdag, 17. december 2008 - 23:58

Feyenoord opnieuw kansloos onderuit

(Elfvoetbal) Feyenoord heeft ook de laatste wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Cup op kansloze wijze verloren. In de Rotterdamse Kuip toonde het Poolse Lech Poznan zich met 1-0 te sterk.

Het spelbeeld aan de kant van de thuisploeg was niet anders dan in de voorgaande wedstrijden. Een hoop balbezit, zonder echt initiatief te tonen. In een veel te laag baltempo werd weliswaar vaak genoeg de diepte gezocht, maar dit resulteerde bijna altijd in balverlies. Omdat ook de aanvallers wederom niets wisten in te brengen tegen hun opponenten, maakte Feyenoord een machteloze indruk.

De openingstreffer viel in de 27ste minuut en kwam op naam van Ivan Djurdjevic. De Servische verdediger kan na een hoekschop vrijwel ongehinderd inkoppen: 1-0.

Na rust gingen beide elftallen door met waaar ze gebleven waren. Met als grote verschil dat Feyenoord nu wel een kans creëerde. Luigi Bruins schoot echter vrij voor het doel op de vuisten van keeper Ivan Turina.

In tegenstelling tot Feyenoord, stond er voor Lech Poznan wel wat op het spel in de Kuip. Door deze overwinning, en de 1-0 winst van Deportivo la Coruna op AS Nancy, kwalificeren de Polen zich ten koste van de Fransen voor de volgende ronde. De 3000 Poolse supporters vierden dan ook volop feest. Het Feyenoord-legioen was wat minder vrolijk. Maar behalve een aantal spreekkoren richting technisch manager Peter Bosz, bleef het rustig in de Kuip.