donderdag, 27. november 2008 - 23:21

Feyenoord ten onder in La Coruna

(Elfvoetbal) Voor Feyenoord blijft het optreden in het seizoen 2008-2009 beperkt tot de groepsfase. De Rotterdammers liepen in Spanje in het mes van Deportivo La Coruna: 3-0.

Een troosteloze vijfde plaats in groep H valt de trotse winnaar van 2002 daarmee ten deel. Met drie gespeelde wedstrijden en nul punten is de groepsfase zo goed als gespeeld.

Feyenoord kan zich daardoor volledig richten op de competitie. Het elftal in opbouw wist Deportivo dertig minuten op 0-0 te houden. Lopo brak de ban voor de Spaanse ploeg, maar Feyenoord hield de resterende minuten in de eerste helft stand.

Dat kon niet gezegd worden van de tweede helft. Na vijf minuten bewees Kevin Hofland zijn werkgever geen dienst door de bal, weliswaar met een prachtige sliding, achter doelman Timmer te werken. De mandekker anticipeerde verkeerd op een voorzet van Guardado.

Amper bekomen van de domper maakte Guardado de 3-0. De aangever van Hofland schoot de bal prachtig diagonaal in.

De Spanjaarden speelden daarop de wedstrijd zakelijk uit. Feyenoord, dat via Roy Makaay nog wel een grote kans had op de 3-1, kon geen vuist meer maken in de resterende minuten. Het weerzien van Makaay met de club waar hij grote successen boekte, viel dus tegen.
Categorie:
Tag(s):