zondag, 10. februari 2008 - 0:18

Feyenoord weet weer wat winnen is

(Elfvoetbal) Feyenoord heeft eindelijk weer eens een wedstrijd gewonnen. Uit bij De Graafschap zegevierden de Rotterdammers met 1-3, dankzij doelpunten van Roy Makaay en Nicky Hofs (tweemaal). Lasse Schöne scoorde namens de thuisploeg.

In de eerste helft wisten de bezoekers slechts twee kansen te creëren. Luigi Bruins kreeg na een pass van Makaay een opgelegde mogelijkheid, maar had teveel tijd nodig om de bal te controleren. Feyenoord speelde in een veel te laag tempo om de Superboeren ook maar enigzins in de problemen te brengen. De gasten hadden weliswaar het meeste balbezit, maar schoten daar verder weinig mee op.

In de achttiende minuut kwam De Graafschap verrassend op voorsprong. Het was pas de eerste keer dat de Doetinchemmers op doel schoten. Vanuit een moeilijke hoek knalde Reinier Robbemond verwoestend hard op de paal, waarna Schöne de rebound beheerst in de rechterbenedenhoek schoof: 1-0.

Vlak voor rust kreeg het elftal van trainer Jan de Jonge de kans om de score uit te breiden. Na dom balverlies van Bruins, kon Schöne opeens oog in oog op Timmer afgaan. Vrij voor de doelman besloot de aanvaller breed te leggen op Robbemond. André Bahia, ingevallen voor de geblesseerde Serginho Greene, was echter op tijd terug om de bal tot een hoekschop te verwerken.

In blessuretijd sloeg Makaay toe. De aanvaller kon na een goede pass van rechtsback Leroy Fer de diepte in en schoof de bal vanuit een moeilijke hoek langs keeper Jimmy van Fessem: 1-1.

In de tweede helft ging Feyenoord direct goed van start. Binnen een minuut knalde Makaay al op de vuisten van Van Fessem. Niet veel later kwamen de Rotterdammers op voorsprong. Makaay ging na een goede aanval opnieuw op tijd de diepte in en wist daarmee de buitenspelval te omzeilen. De pass van Giovanni van Bronckhorst was vervolgens op maat. De spits wist dit buitenkansje niet te benutten, maar Hofs stond op de goede plek om de rebound binnen te tikken: 1-2.

Een half uur voor tijd was de wedstrijd beslist. Makaay zette Van Bronckhorst met een steekpass voor de uitkomende Van Fessem. De Feyenoord-aanvoerder gunde het doelpunt vervolgens aan de vrijstaande Hofs: 1-3.

De Graafschap ging alles of niets spelen en liet Girts Karlsons debuteren. De Letse aanvaller werd deze week gecontracteerd en trainde nog geen minuut mee. Karlsons kon in de korte tijd die hem gegund werd weinig uitrichten. Er was voor Feyenoord inmiddels geen vuiltje meer aan de lucht. De ploeg van trainer Bert van Marwijk, die Van Bronckhorst nog met een bovenbeenblessure zag uitvallen, kreeg zelfs nog kansen op meer. Het bleef echter bij 1-3.